SidewaysMens denne blogg i lang tid var preget av skribentens interesse for film, har sommer og tidlig høst vært beskjemmet med politikk og kjeft i alle mulige retninger. Balansen forsøkes herved gjeninnført, idet feelgood-filmen Sideways kommenteres. 

To High-school-buddies reiser på en tur til Californias vindistrikt for å drikke den ene ut av de singles rekker; for reklame- og såpeoperaskuespilleren Jack står bryllupet for døren, og alt han øsnker seg, er å ta en siste heisatur med kompisen Miles. 
sideways
Å kombinere ønsket om rallartur med Miles' interresse for vin synes umiddelbart som en brukbar idé, hadde det ikke vært for hans noe pessimistiske syn på tilværelsen. Fraskilt og refusert som forfatter ønsker Miles seg egentlig mest ned i vinflasken uten beskjemmende sosiale omstendigheter. Så mens Jack jakter på damer for dem begge, gjør Miles alt han kan for å slippe.

Ferieromanser med komplikasjoner blir det allikevel på begge, og det hele kunne endt opp i en slags 30-something-collegekomedie, men reddes av flotte skuespillerprestasjoner og en flerdimensjonal historie der mannlig overmot og desperasjon beskrives på en måte som vil sette selv den mest selvhøytidelige cowboy i en smule forlegenhet.

Feelgood, ja - men også et varmt portrett av en desperat manns søken etter livet etter refusjonene. 
 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

BRD

BRD

37, Tromsø

Doktogradsstipendiat ved Universitetet i Tromsø, fokus på sikkerhetsteorier, vitenskapsteori og olje- og gassvirksomhet i nord. Har pauset meg ut av bloggosfæren, men søker igjen nye kommunikasjonskanaler, ettersom FB og Twitter har sine åpenbare begrensninger.

Kategorier

Arkiv

hits