Kilder

Medieverden er et forvirrende sted, og hjemlige nettavisen ser ut til å ha ramlet i det berømmelige kaninhullet. Man fristes gjerne av å kunne stille opp med stadig mer fantastiske overskrifter og skandalepregede fortellinger, og Mr. Jacksons liv er jo godt stoff, må vite.
I dagens sak, nydelig komponert i klippet fra kilden, kan nettavisen fortelle at den avdankede og særdeles tilsmussede popguru Johnatan King skal vitne for Michael Jackson.
Man kunne skrevet svært mye om sannsynligheten for at en toppadvokat som arbeider for at Jackson nettopp ikke skal assosieres med denslags ville hente inn en slik fyr, men jeg skal la den ligge. Istedet bør man kanskje begynne å undre seg over kildebruken i en stadig mer hektisk norsk nettpresse. Jeg mener, vi snakker om en side som har som annen sak samme dag at Camilla Parker Bowles "...doesn't want to be Queen, wants to be a wrestler", og som i sitt manifest sier at

"Like the New York Times, we print all the news that's fit to print. But lacking the principles of that august journal, sometimes we just make it up.

Jeg skal ikke si at saken ikke har nyhetsverdi, men at man bør sjekke sine kilder og tilpasse saken med et kritisk blikk på kilden, ville kunne være en fordel.

Den ivirge journalist kan forøvrig ta en titt på dette. Jeg mener , her snakker vi om et skikkelig scoop!

4 kommentarer

Tor Andre

30.mar.2005 kl.19:01

Nå er vel side2 kun hakket bedre enn kilden. Har du prøvd å skrive en mail til personen (prøver å unngå å bruke ordet journalist) som har skrevet artikkelen?

BRD

04.apr.2005 kl.09:55

Sendte e-post til "personen som har skrevet artikkelen" for flere dager siden, intet svar...Hadde det vært en viktigere sak, ville jeg muligens forfulgt det.

i1277

05.apr.2005 kl.00:16

Må nesten benytte anledningen til å drive skamløs egenreklame for en post om en lignende sak i BT for et par måneder siden.I en hektisk hverdag kan vel noen og enhver la seg lure av ting man snubler over på dette internettet. På den annen side er det jo det samme nettet som gjør det til en smal sak for den halvkritiske mediaforbruker å finne feil - og å påpeke disse- så også andre kan ta del i en smule latter på på vedkommende "belurte" journalist sin bekostning.

i1277

05.apr.2005 kl.00:19

Det later til at html ikke tillates i kommentarene, så jeg får spe på med en url til nevnte bloggpost: http://submission.intermedia.uib.no/i1277/archives/001067.html

Skriv en ny kommentar

BRD

BRD

37, Tromsø

Doktogradsstipendiat ved Universitetet i Tromsø, fokus på sikkerhetsteorier, vitenskapsteori og olje- og gassvirksomhet i nord. Har pauset meg ut av bloggosfæren, men søker igjen nye kommunikasjonskanaler, ettersom FB og Twitter har sine åpenbare begrensninger.

Kategorier

Arkiv

hits