WoW

For en forvokst guttunge med manglende interesse for tv-serier som denne, denne og denne men med et visst behov for enkel underholdning (som forøvrig dekkes av et visst inntak av oppblåste Hollywood-produksjoner som denne), har xbox'en revitalisert spillfantasten. Innimellom alt annet, lurer jeg meg til en og annen sen kveldstime der jeg veltrent sniker meg rundt hushjørner eller spiller fletta av velrenommerte verdensstjerner. Alene, eller helst med en kompis eller to.

På tross av dette mener undertegnede å ha beholdt et ikke så lite realistisk forhold til det hele, og har (bevisst) unngått å hive meg på online-spillinga, vel vitende om at sene kvelder fort blir tidlig morgen hvis man involveres sterkt nok i andres virtuelle liv. I tillegg risikerer man å begynne å snakke så rart.

Jeg har nemlig ved flere anledninger overhørt samtaler fra ellers svært oppegående, nesten middelaldrende menn der det virker som om de er innstilt på gaga-kanalen. Det er simpelthen utrolig hva slags jabber de klarer å lire av seg. Se for eksempel på dette:

"Vi var fire folk fra guilden, og hadde med en utenlandsk druid som healer. Warrioren holdt agro, ildkulene mine krittet, hunteren sendte ikke kjæledyret på feil fiender mer enn et par ganger og druiden healet... "

og

"Av alle mulige scenarier over hva som kunne gå galt, var dette rangert rett under risikoen for at en av oss egentlig var en nærsynt tauren shaman som hadde forvillet seg inn blant alliansen."

Hentet fra den virtuelle verden bygget opp rundt spillet World of Warcraft. Det er jo rett og slett sjarmerende komisk, ikke? M'sk, rett og slett.

Til man leser ting som dette. Da mister det glansen, og illusjonene faller. Det kan bli for virkelig for noen, og når flukten fra virkeligheten blir ens viktigste realitet, vises medaljens bakside. Da blir det bare trist.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

BRD

BRD

37, Tromsø

Doktogradsstipendiat ved Universitetet i Tromsø, fokus på sikkerhetsteorier, vitenskapsteori og olje- og gassvirksomhet i nord. Har pauset meg ut av bloggosfæren, men søker igjen nye kommunikasjonskanaler, ettersom FB og Twitter har sine åpenbare begrensninger.

Kategorier

Arkiv

hits