Store jenter.

Min eldste er syvogethalvt, og skulle i pysjamasparty i helga. Min treåring kommenterte happeningen med at hun for sin del helst ville inviteres i et dansekjoleparty - så kunne man danse, liksom... Nåvel, med mor på besøk kunne syvogethalvtåringen med stor overbærenhet over farens okking og sukking gå på handletur etter en ny pysjamas; man går jo ikke i pysjamasparty med en gammel pysjamas, må vite.
I første butikk hadde de ikke en eneste pysjamas som passet, og papsen begynte å tenke sitt om hvordan denne lørdagen ville ende. Men nei, da, etter kun kort venting kunne de to handlerne fornøyd fortelle at jo, nå hadde de alt fått tak i en pysjamas, den lå i en pose i mors romslige veske. Det var bare det at de skulle ta den med seg i en annen filial for å se om de ikke hadde en enda finere pysjamas der. Igjen sukket pappaen i denne fortellingen høylydt, og så for seg flere turer frem og tilbake gjennom sentrum av vår lille by. Men nei da, jentene hadde vært forutseende, og fikset det slik at de kunne bytte den inn i den andre filialen - ja, hvis den andre pysjamasen virkelig var finere, altså.
Og det er nå min syvogethalvtåring lader den verbale kanonen, - lader den med ingrediensene snert, ironi og overbærenhet, og melder følgende til sin far: - Var ikke det smart, pappa?

Kjempesmart.
1-0 til jentene. Og sånn en fin pysjamas de fant!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

BRD

BRD

37, Tromsø

Doktogradsstipendiat ved Universitetet i Tromsø, fokus på sikkerhetsteorier, vitenskapsteori og olje- og gassvirksomhet i nord. Har pauset meg ut av bloggosfæren, men søker igjen nye kommunikasjonskanaler, ettersom FB og Twitter har sine åpenbare begrensninger.

Kategorier

Arkiv

hits