El Cielito

TIFF, 19/1-2005

En argentinsk perle. Historien er enkelt fortalt ved å utnytte filmmediets ikke-verbale styrker; fakter, blikk, emosjonelle flashbacks brukes for å bygge en forståelse for hvorfor hovedpersonen Felix ender opp som kidnapper.

Felix har mistet sin eneste slektning, sin bestemor, og er på vandring. På veien støter han på Roberto, en desillusjonert fruktbonde og håndtverker med sans for det sterke. Hans kone Mercedes er en trist, føyelig og stille indianerkvinne som gleder seg over selskapet Felix tilbyr når han blir hyret som fruktplukker og altmuligmann på gården.

Det er imidlertid forholdet til barnet på gården, ettåringen Chango, som fascinerer mest. Felix merker at barnet er ensomt. Faren er håpløs som omsorgsperson, mens mora lider av depresjoner. Felix lover Chango at han aldri skal forlate ham, og når Mercedes forsvinner på mystisk vis, tar Felix Chango med seg til byen for å bygge en ny fremtid for dem begge. Som for de fleste blir det med drømmen.

Varmt, nært, sårt og trist -

svært så menneskelig altså.

Filmen har ingen hjemmeside, men regissør og film presenteres her.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

BRD

BRD

37, Tromsø

Doktogradsstipendiat ved Universitetet i Tromsø, fokus på sikkerhetsteorier, vitenskapsteori og olje- og gassvirksomhet i nord. Har pauset meg ut av bloggosfæren, men søker igjen nye kommunikasjonskanaler, ettersom FB og Twitter har sine åpenbare begrensninger.

Kategorier

Arkiv

hits