År 1 - oppsummert.

Så har inntastet ettårsjubileum, og tasteren feirer seg selv ved å arbeidsstresse inn mot helga; en jobb med litt ansvar er i sannhet et tveegget sverd.

Allikevel tar jubilanten seg tid til å oppsummere året som har gått, og i all beskjedenhet peke til innlegg og diskusjoner som for (eventuelle) nye lesere vil kunne være av interresse.

Det startet så beskjedent, med en første famlende filmanmeldelse og en forsiktig musikkommentar. Film har fortsatt å være et tilbakevendende tema, med anmeldelsene fra Tromsø Internasjonale filmfestival som et vektig høydepunkt. Særlig anbefalte man sterke Turtles Can Fly, poetiske El Cielito og den kontroversielle Le Regard. For dem som ikke har sett disse, se etter dem i et støvete og svakt opplyst hjørne av videobutikken. Forøvrig , i katogorien film ble anmeldelsen av den friske og særs unorske thrilleren Naboer etterfulgt av en diskusjon med blant andre sinnablogger Drusilla om hvorvidt psykisk skadde menn er noe å lage film om.

Siden ble det mindre om film, dessverre. Inntasteren synes å ha blitt lettere forført av ideen om at flere vil lese bloggen hvis han skriver om politikk-og-sånt, og dermed har det blitt med en ensom anmeldelse siden, av tristglade Sideways.  Musikk har vært kommentert blant annet i forbindelse med diskusjoner om nedlasting, om  skribentens hang til melankolske toner og en skremmende gjennomgang av top100-lista fra russeåret 1991.

Men endel kjeft har det blitt, og Bush og hans folk har fått en god del av den (selvom jeg tviler på at denne kjeften alene har hatt allverden å si for amerikansk politikk). Mest har dog den harmdirrende pekefinger vært rettet mot den nå i valg avviste regjering - om det nye regjeringsalternativet får like mye pepper her, se det er opp til dem selv og deres fremferd. Pepper har imidlertid kirke og pave fått, det samme har telenor og deiligst.no, mens dagbladet faktisk fikk skryt heromdagen.


Ettersom inntastets skriblefant er en (ut)dannet antropolog, har han tatt seg tid til innimellom å følge litt med i den tenkeboksen også. Tsunami-katastrofen ble behandlet med et slikt skråblikk - og så en gang til -  mens en liten notis om at de nye Pirates of the Caribbean-filmene skulle behandle temaet kannibalisme på en tanke lemfeldig måte, avstedkom først en kommentar, senere en avisartikkel. Forøvrig måtte inntastets antropolog dette året hoderystende konstatere at den symbolske betydning av halal-kjøtt og halvmåner kan avstedkomme betydelige misforståelser.   

Når man først er inne på forskning (selv om ikke alle synes å være enige om at antropologisk kunnskap kan være forskning av betydning), har man ved noen anledninger kommentert temaet, uten at det på noen måte har vært fyllestgjørende (der, sånn skal en forskerspire moderere sine uttalelser...), mens en annen gruppe som benytter seg av kilder og kunnskap (ihvertfall til en viss grad), nemlig pressen, også har fått sitt pass påskrevet.


Men har nå alt vært preget av irritasjon og frustrasjon? Langt ifra, og tasteren forlater denne oppsummeringen med et par illustrasjoner (1 og 2) på at livet er mer enn surmaget kommentering av andres liv og levnad. Man lever da litt selv også, for pokker. Så får man håpe at skribleriene har vært til glede for noen - bloggingen har idet minste lettet inntasteren for hans (når det kommer til stykket) lille eksponeringsbehov.

4 kommentarer

Hjorthen

16.sep.2005 kl.21:54

Og da er det vel bare på sin plass med gratulasjoner på den store dagen. Vi ser frem til et nytt år med inntastet blogging!

Drusilla

17.sep.2005 kl.17:51

Og jeg henger meg på: Gratulerer! Håper på å irritere deg litt i året som kommer også ; )

Knut Stian Olsen

17.sep.2005 kl.21:12

Og jeg slenger meg også med i gratulasjonene...

lorenz

19.sep.2005 kl.13:17

Hei Brigt! Gratulerer så mye for den alltid inspirerende kombinasjonen av politikk, antropologi, film og nettkultur! Håper flere samfunnsvitere følger etter. Stå på!

Skriv en ny kommentar

BRD

BRD

37, Tromsø

Doktogradsstipendiat ved Universitetet i Tromsø, fokus på sikkerhetsteorier, vitenskapsteori og olje- og gassvirksomhet i nord. Har pauset meg ut av bloggosfæren, men søker igjen nye kommunikasjonskanaler, ettersom FB og Twitter har sine åpenbare begrensninger.

Kategorier

Arkiv

hits