Stem!

 Med fare for å falle utenfor det som synes å være den typiske bloggepreferansen hva gjelder parti, har jeg bestemt meg for å stemme Ap. For første gang, må vite, og grunnen er såre enkel: alt annet hva gjelder regjeringsalternativer til det rødgrønne ville være katastrofalt for utviklingen i et samfunn der personlig pengebok (bensinpriser - urk!) og antall fancy ostetyper i landbruket overskygger det faktum at verdens rikeste land blir stadig kaldere.

Folk er fattige. De fleste bor ikke i Norge. Men noen gjør det. Og det blir flere. Både her og i Utlandet.
Vi "bygger ikke landet" lenger - vi fyller rikingenes lommebok. Og kom ikke og fortell meg at det er nødvendig for å skape arbeidsplasser hertillands. Det er rett og slett en bløff at det er sånn at de som har mye må få mer for at de gidder gjøre jobben sin - som ofte er å sørge for at det blir flere arbeidsplasser. Hvis det er sånn, bør man vurdere om de er rett folk til ha det store ansvaret det er å skulle "bygge landet".

Vi må fokusere på utdanning. Ikke i form av at enhver liten kvasireligiøs retning med egne meninger om hvordan vi ble skapt kan ha sin egen lille grendeskole, men i form av å seriøst ruste opp enhetsskolen. Ikke fordi alle trenger det samme, men fordi en velfungerende helhetsskole bør kunne gi alle de samme mulighetene. Det er simpelthen utrolig at man må argumentere for dette, og at noen åpenbart er uenig.

Norge må ut av Afghanistan. Og Irak. Og slutte å logre for de store gutta i Utlandet. SV er tydeligst her, med irriterende utydelig på andre områder. Derfor falt valget på Ap denne gangen, fordi jeg stoler på at SV får en rettmessig plass i regjeringen (Sp er jeg mindre opptatt av, for å si det sånn), og fordi et solid Arbeiderparti som har beveget seg betydelig mot venstre i løpet av det siste året - er beste garanti for et stabilt alternativ til den sittende regjering.

Stem i dag. Stem klokt og  framtidsrettet. Stem oss ut av middelaldersk moral og et iskaldt fokus på hva som lønner seg. Stem rødgrønt. 

3 kommentarer

TB

12.sep.2005 kl.09:51

Greit! Stemte SV i dag. Med neseklype... Valg er uansett bare kosmetikk, de somhar makt befinner seg lysår unna alle vallister, men akkurat nå er kosmetikk viktig. Tror ikke jeg holder ut fire år til med kristenkonservativisme og Høyres sjølgodhet...

i1277

12.sep.2005 kl.12:22

Blir nok SV her og, uten at synet av verken Djupedaler eller Kristiner gjør at hjertet banker noe ekstra. Det er mye med venstresiden som er irriterende naivt og utdatert, men vi har nå engang bare to sider og den andre er altså lite aktuell...

Trond

12.sep.2005 kl.14:30

jaja uansett kommer ikke utenrikspolitikken til SV til å vinne frem i slik regjering. Og hvis den hadde burde folk flyttet ut av dette landet. Sv er ikke annet en venstresidens svar på FRP. Fort kjapt og utrolig billig.

Skriv en ny kommentar

BRD

BRD

37, Tromsø

Doktogradsstipendiat ved Universitetet i Tromsø, fokus på sikkerhetsteorier, vitenskapsteori og olje- og gassvirksomhet i nord. Har pauset meg ut av bloggosfæren, men søker igjen nye kommunikasjonskanaler, ettersom FB og Twitter har sine åpenbare begrensninger.

Kategorier

Arkiv

hits