Valgkamp og ordkløveri.

Aftenpostens leder kaller SV for intolerante fordi Kristin Halvorsen i sin åpning av valgkampen poengterte at KrFs leder Dagfinn Høybråten "krymper folk", at han "driver et kynisk spill med fordommer for å få Kr.F. litt opp på gallupen" og at han "dreier skruen tettere til mot dem som ikke følger hans trange livssyn."

 

Dagfinn synes selvfølgelig dette er trist.  Og inviterer på kaffe. Som man jo gjerne gjør i de kretser; man går - i overført betydning -  i krigen (eller i kirken, alt ettersom), også drikker man kaffe.

 

 Og stasministeren går (selvfølgelig) i bresjen for en okk-og-stønn-kampanje, der det okkes over at valgkampen er "ufin" og full av skittkasting. Den geistlige moralske pekefinger rettes atter mot politiske motstandere, og kamuflerer dermed det politiske aspektet ved handlingen; vi vet alle hvilken mester stasministeren er i å utnytte denne type situasjoner.

 

Jeg finner det vanskelig å forstå hvorfor Aftenposten også blir indignert over dette. I stedet for å kalle det for personsjikane, burde (både denne og andre) aviser heller fokusere på hva det er Kristin halvorsen mener når hun fokuserer på Krf-lederens "trange livssyn", so jo unektelig preger den politikk han står for. Det vil bli umulig å drive politisk retorikk overfor KrF hvis man ikke kan angripe de verdier som ligger til grunn for politikken de ønsker å føre. Og når politiske føringer og moralsk rettesnor går hand på hånd; ja da blir folk såre, snurte og lei seg - og kaller det personangrep.

 

Det blåser på toppene. Det vet KrF-toppene godt. Og vet hvordan spillet skal spilles. Spar oss for syteriet. Forsøk heller å argumentere i mot. 

 

 

 

OPPDATERT: Det er ikke bare i regjeringskontorene man blir fornærmet; også Åslaug Haga presterer å  refse Unge Venstre for angrepet i deres valgkamp-rap:

 

 "Senterpartiet er ikke kule. Når jeg tenker på Åslaug, vil jeg ikke piiiip"

 

Hvis Haga vil gi Venstre spalteplass på sånt nonsens, så værsågod for meg. Hun burde ha viktigere ting å foreta seg. 

2 kommentarer

Knut Stian Olsen

12.aug.2005 kl.11:17

Stakkars politikere.Dem har jo litt lett for å bli "såre og vonbråtne" når noen angriper dem...

Øyvind, Mechelen

31.aug.2005 kl.15:06

Her er det vel snarere en eller annen journalist som burde bruke tiden sin bedre. Jeg tror ikke Åslaug Haga har skrevet pressemelding om dette. Hun har bare vært snill og ikke sagt ingen kommentar.

Skriv en ny kommentar

BRD

BRD

37, Tromsø

Doktogradsstipendiat ved Universitetet i Tromsø, fokus på sikkerhetsteorier, vitenskapsteori og olje- og gassvirksomhet i nord. Har pauset meg ut av bloggosfæren, men søker igjen nye kommunikasjonskanaler, ettersom FB og Twitter har sine åpenbare begrensninger.

Kategorier

Arkiv

hits