Halal.

Inntastets eneste skribent er også huseier, familiefar og lønnsmottaker, og siden han brukte store deler av våren på å stikke tærne i sanden et helt annet sted, er det travle dager med ditto lav bloggeaktivitet. Dog lar man ikke muligheten til å peke på et innfall av ren og skjær ignoranse gå fra seg. Idag skal det altså av alle ting handle om Halal-kjøtt.

Bonde og (visstnok) forfatter Tore Stubberud er livredd for at han  - uten å vite om det - spiser Halal-kjøtt. Han vil rett og slett forbeholde seg retten til selv å velge sine symboler, som han sier. Med dette vaklende argument som utgangspunkt argumenterer han for at hans dyr - altså fra hans gård - ikke skal velsignes med noesomhelst, takk! - uten at han godkjenner det. Ifølge Stubberud forrettes det en bønn for all slakt som foregår for eksempel ved Gildes fellesslakteri på Gol.
   
- Norske slakterier og de norske matvarekjedene står bak en snik-islamisering av det norske matfatet ved at vi får halal-produkter vi ikke har bedt om. Bak vår rygg har slakteriene derfor laget en ordning hvor enhver som kjøper en kylling eller et lam i Norge, uten å vite det risikerer å spise halal-mat, skriver Stubberud.

Dette ifølge Dagbladet.

I mannens kronikk i Aftenposten, uttdyper han skrekkscenarioet, og henviser til sin egen rett til å velge hva slags symboler han retter seg etter:

- Jeg vil aldri akseptere halal-slakting av mine dyr, selv med forsikringer om bedøvelse. Jeg er ikke kulturrelativist, og min endelige begrunnelse for denne utidsmessige anfektelse skyldes det for meg helt reelle, men usynlige avtrykket etter dyrehodet som orienterer meg i en verden av symboler (inntastets utheving). Og jeg vil ha samme rett til symboler som en hvilkensomhelst muslim.

Jeg for min del gleder meg over at man i Norge har klart å respektere muslimers ønske om å skaffe til veie kjøttprodukter basert på landbruksdrift i Norge, og at man stadig kan opplev å finne langt det beste kjøttet nettopp i en Halal-butikk. Symboler er meningsløse uten at de  - nettopp - tillegges mening, så hadde ikke Hr Stubberud vært så opptatt med nettopp det - ved å kalle det snik-islamisering (men jøssenavn, da mann!) - så hadde alt vært i orden.

Hvilket det fremdeles er for de fleste av oss.

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

BRD

BRD

37, Tromsø

Doktogradsstipendiat ved Universitetet i Tromsø, fokus på sikkerhetsteorier, vitenskapsteori og olje- og gassvirksomhet i nord. Har pauset meg ut av bloggosfæren, men søker igjen nye kommunikasjonskanaler, ettersom FB og Twitter har sine åpenbare begrensninger.

Kategorier

Arkiv

hits