Ufaglært.

Regjeringen foreslår ny barnehagelov, som åpner for at hvemsomhelst kan passe så mange barn de vil på så liten plass som overhodet mulig.
Passer jo godt inn i mønsteret, dette, fra en regjering der systematisk rasering av sosiale tilbud forsvares med lokalt handlingsrom.
Smakløst - en underbygging av den kompetanse som førskolelærere og andre pedagoger har tiloegnet seg. Dette er kvinnefiendlig, barnefiendtlig, et hån mot oss unge voksne som er avhengige av å kunne stole på at tilbudet som gis til våre barn holder mål. Eller... ventnålitt - dette er en av disse "sendekvinnenetilbaketilkjøkkenbenken - greiene..."! Kjell Magne kommenterte nemlig i går kveld Ap's alternative budsjett ved å karakterisere det som usosialt og usolidarisk overfor småbarnsfamiliene fordi de vil fjerne kontantstøtten. Det står klarere og klarere for meg at denne mannen må få gjøre noe annet å gjøre nå... kanskje trenger han en liten hvil,- han klarer ihvertfall ikke å se det som burde være logisk for de fleste, nemlig at bare de som ikke trenger kontantstøtten eller de som tjener så lite i utgangspunktet at 3600 i måneden faktisk er et alternativ til å jobbe faktisk holder seg hjemme, og at majoriteten dermed er lavtlønnede kvinner. Mange ikke-norskinger havner i denne gruppa- Kjell Magne vet dessverre for lite om for mange ting,- selv hjertesaken mobbing klarer han ikke å holde seg orientert om. Jeg sier det med bokstavkjeks: ØKONOMISKE FORSKJELLER ER OFTE UTGANGSPUNKT FOR MOBBING.
På den annen side - det passer utmerket at de slenger denne type ideer på bordet nå, så graver de sin egen grav i forhold til valget til neste år. 
Send Clemet på banen også - så får vi fjernet all tvil - ny regjering fra neste høst.
Kanskje har de egentlig lyst til å jobbe i barnehage...? 

2 kommentarer

02.apr.2006 kl.17:03

Gammelt innlegg med en lite rasjonell summering som en hører svært ofte til, men du får få en kommentar likevel siden du ikke har noen der fra før.Hva får deg til å tro at "hvemsomhelst" ikke er en person med erfaring eller en som kan gjøre en glimrende jobb? Jeg har selv studert pedagogikk og kan si at det var meget interessant, lærerikt, noe jeg ikke angrer på, og det har kanskje vært en fordel, men utdanningen har aldri vært en absolutt nødvendighet for skjønne seg på barn. Jeg har truffet på mange meget dyktige personer uten noen spesiell faglig bakgrunn, jeg kan også fortelle deg at det finnes litt av hvert blant de som er faglærte også, så det å hevde at pedagogikk betyr trygghet er nok langt i fra gjennomtenkt. I stedet for å skrive en lang kommentar på dette så kan det forklares så lett som at dersom pedagogisk utdanning hadde vært en nødvendighet så ville alle barn med foreldre uten pedagogikk som bakgrunn havnet på "ville veier". De aller fleste med en brennende interesse for arbeidet med barn, en stor porsjon tålmodighet, som ikke er redd for å feile (for å lære), har evnen til å gå ned på et barns nivå, og som er villig til å ta i mot ny lærdom fra andre er skikket til å ta seg av et barn. Og dem er det en god del av.

BRD

06.apr.2006 kl.11:16

1. Alle vet at det er forskjell på å være forelder og å være ansvarlig for en større gruppe barn, på samme måte som det er forskjell på å ta vare på sin egen privatøkonomi og å skulle være økonomiansvarlig i en mellomstor bedrift.2. Hvis du lærte at du skulle gå NED på barns nivå der du studerte pedagogikk, er det ikke rart du fant utdanningen unyttig.3. Uprofesjonelle folk finner man overalt, blant både faglærte og ufaglærte. Det er ikke et argument for å rakke ned på fagarbeiderne. Hvemsomhelst kan gjøre en glimrende jobb, det er rett nok, men med hvemsomhelst i føfersetet vil man også kunne forvente det utroligste. Tro meg, dette har jeg erfaring med. Så litt gjennomtenkt var nok dette allikevel, og den brennende interessen for barn du snakker om, - vel, den slukker raskt når man oppdager at det å ha tjue unger rundt seg uten å vite hvilke teknikker man kan ta i bruk for å holde orden er en svært stressende og ubehagelig opplevelse.

Skriv en ny kommentar

BRD

BRD

37, Tromsø

Doktogradsstipendiat ved Universitetet i Tromsø, fokus på sikkerhetsteorier, vitenskapsteori og olje- og gassvirksomhet i nord. Har pauset meg ut av bloggosfæren, men søker igjen nye kommunikasjonskanaler, ettersom FB og Twitter har sine åpenbare begrensninger.

Kategorier

Arkiv

hits