Mannlig omsorg.

En Hr. Farstad, styrer for en barnehage i Asker kommune, mener gutter ikke kan bli menn uten at menn jobber i barnehage. Kvinner har rett og slett ikke referanserammene for hvordan en mann skal/ bør være, mener bamsen på traktor, og påpeker videre at "samfunnet er i ferd med å gjøre menn til tapere".

 

Nå er det denne bloggers (og trebarnspappas) oppriktige mening at flere menn i både barnehager, SFO og småskoler ville være et gode, men ikke for enhver pris. Jeg ville for eksempel være svært skeptisk til å utsette min lille ettårige sønn for det mannssyn Hr. Farstad målbærer. Sjansene for at det i hans farvann også vil kunne ligge igjen en skokk "tapere"  - dvs. gutter som ikke velger å bli med Hr. Bestyrer ut i skogen for å hugge ved, men heller vil leke med utkledningsklær, med dukker i rollelek, med lekekjøkkenutsyret - er så absolutt tilstede. Men Hr. Bestyrer har sikkert et svar på det også; de har rett og slett vært utsatt for alt for mye kvinnelig omsorg, og for lite mannsrollepersoner.

 

Kjøss meg & hjelp og trøst - jeg husker en gang man forklarte homofili med at det var slik det gikk med gutter som ble boende hos mora. Jeg trodde sannelig den tid var over.

 

Og jeg gjentar: Hr Bestyrer Farstad og hans likesinnede har å ligge langt unna min sønn - og mine døtre også, for den saks skyld -

 

det er godt jeg bor i andre enden av dette til tider mistrøstige landet. 

3 kommentarer

Børge

08.aug.2005 kl.13:10

Jeg er enig med deg: Dette er håpløst. Spesielt i et land med mange alenemødre og der det er lang tradisjon for at kvinnene tar seg av barna, mens mennene er til sjøs. Det som er flauest er at den eneste som framstår som "taper" her (for å bruke Farstads eget uttrykk), er ham selv.

Knut Stian Olsen

08.aug.2005 kl.18:24

Jeg tror nok Hr Farstad trenger å nyansere seg litt og ikke generalisere slik som han gjør nå.Men jeg velger å tro at han kommer med dette utspillet for å skape en debatt og dermed setter det hele litt på spissen!

Otilie

17.aug.2005 kl.11:04

Det er sørgelig, at noen menn faktisk tror det er slik. Det må ligge ett snev av grov misunnelse til ?mor? for å i det hele tatt være kapabel til å utale noe så innmari tåpelig som Hr. Farstad her gjør. Det er klart det er flott at det jobber menn i barnehager, men å si det på en slik måte ødelegger jo for de menn som faktisk har lyst til å jobbe der tror jeg. Bra du skrev om dette. Kommer tilbake senere for å lese mer av deg. Flott blogg!~Otilie~

Skriv en ny kommentar

BRD

BRD

37, Tromsø

Doktogradsstipendiat ved Universitetet i Tromsø, fokus på sikkerhetsteorier, vitenskapsteori og olje- og gassvirksomhet i nord. Har pauset meg ut av bloggosfæren, men søker igjen nye kommunikasjonskanaler, ettersom FB og Twitter har sine åpenbare begrensninger.

Kategorier

Arkiv

hits