Unnskyld.

I byen der jeg bor er det mange hyggelige folk. Her finnes folk med de sunneste av interesser, - de flyr på fjellet, de padler kajakk, de går på ski og jeg vet ikke hva. I byen der jeg bor er det også et yrende uteliv. Vi har fått ny kino og nytt teaterbygg, og på cafeer, puber og barer sitter latteren løst. Med få unntak er de fleste i godt humør både før, under og etter et utelivsbesøk.

Men det finnes skår i gleden. Det finnes folk med personlighetstrekk ikke engang en mark ville misunne dem. Det finnes folk i min by som presterer å ytre følgende:

"Jeg går kun etter mindre pene kvinnfolk. De som er skikkelig «chubby» er de letteste å få til sengs. De har dårligst selvtillit og er mest desperate. Egentlig burde de bare være glad til for at en så stilig fyr som meg gidder å ligge med dem."

Hvem, tenker du kanskje, hvem er det som presterer å ha stabet på beina et slikt menneskesyn? Hvem - i din vakre by, Hr. skribent - er det som presterer å lire av seg sådant makkverk? Jo, det skal jeg jaggu fortelle; det er en av disse mandige, kjekke, fyrrige unge menn som har inngått tidenes flaueste veddemål.
På vegne av byen jeg er så glad i og alle anstendige menn (og kvinner og barn for densaks skyld) ber jeg herved høyt og rungende om unnskyldning. Vi menn er bare ikke sånn. Dette er ikke menn, disse som må gjøre slike ting av redsel for at tissetassen vil falle av uten utstrakt villmarkstrening.

Jeg har sagt det før, i en annen sammenheng - jammen er jeg glad mine døtre ennå ikke leser aviser. Men fy for satan som jeg gruer meg til at de begynner med det.

Én kommentar

Saccarina

07.des.2005 kl.22:25

Jeg tror ikke det er veldig mange, verken blant menn eller kvinner, som ikke ser dette som fullstendig forkastelig. Jeg tror heller ikke at dette er første gang et slikt veddemål finner sted. Det vil alltid finnes noen drittsekker - og de finnes overalt. At det ble Tromsø som kom i søkelyset nå skyldes bare at en av deltakerne ble revet med av sin egen 'suksess'. La døtrene dine begynne å lese aviser så snart du synes det er tilrådelig, så slipper du kanskje å se dem som ofre for lignende idioter om noen år.

Skriv en ny kommentar

BRD

BRD

37, Tromsø

Doktogradsstipendiat ved Universitetet i Tromsø, fokus på sikkerhetsteorier, vitenskapsteori og olje- og gassvirksomhet i nord. Har pauset meg ut av bloggosfæren, men søker igjen nye kommunikasjonskanaler, ettersom FB og Twitter har sine åpenbare begrensninger.

Kategorier

Arkiv

hits