Dagen derpå.

"Våre styrker har brakt rettferdighet til våre fiender, og ære til vårt folk", sier Bush, og bekrefter mine bangeste anelser. Her dundrer midtvestens nyreligiøse arme videre gjennom Midtøsten, med rettferdighetens flagg hevet, og med smaken av olje og blod i munnen.
Takk til Lorenz for tips om denne artikkelen. Det er liten tvil om at den forskjell amerikanerne mener å se mellom republikanere og demokrater under en valgkamp som oftest overskygges av rungende enighet når det gjelder saker der den amerikanske selvhøytidelighet står på spill. Allikevel er det noe avsindig trist med at det sannsynligvis var spørsmålet om homofilt ekteskap som ble vippesaken for flere av tvilerne.
I det nyreligiøse Amerika er ekteskapet hellig, retten til å bære våpen absolutt, evnen til å på forhånd avgjøre hvem som er en trussel for Amerika og handle deretter en selvfølge.
Takke meg til en liberal, tidligere krigsmotstander - han er iallefall i nærheten av anstendighet.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

BRD

BRD

37, Tromsø

Doktogradsstipendiat ved Universitetet i Tromsø, fokus på sikkerhetsteorier, vitenskapsteori og olje- og gassvirksomhet i nord. Har pauset meg ut av bloggosfæren, men søker igjen nye kommunikasjonskanaler, ettersom FB og Twitter har sine åpenbare begrensninger.

Kategorier

Arkiv

hits