Amerikansk nestekjærlighet.

"De har ladde M-16-geværer. De vet hvordan de skal skyte for å drepe, og mer enn villige til å gjøre det om nødvendig, og det venter jeg at de gjør", sier guvernør Kathleen Blanco i Louisiana, om de 300 soldatene som kommer "rett fra Irak" med ordre om å gjennopprette lov og orden i New Orleans.  

Amerikanerne vet sannelig å ta vare på også sine egne. De gjør det med glede, faktisk.

On the barrel of a gun.

4 kommentarer

Hilde

03.sep.2005 kl.10:20

Det er vel ikke så lett for en i potittlandet Norge, hvor vi favoriserer utøvere av vold, å forstå at hvis alle de som nektet å la seg evakuere i første omgang, skal bli reddet, så må de som forsøker å skape anarki og sko seg på nød og elendighet uskadeliggjøres.

BRD

04.sep.2005 kl.11:29

Uskadeliggjøres!? Slik man gjør med hunder som biter?De fleste som var igjen etter evakueringen var der ikke fordi de nektet "å la seg evakuere" - men fordi de ikke hadde muligheten til å bevege seg. Alt koster penger i verdens frieste land, selv om ikke alle har det de trenger til å komme seg unna en potensielt livstruende situasjon. I stedet for å begrense fattigdommen i sitt eget land, velger myndighetene å takle de fattige med båpen i hånd når de lager trøbbel.Hva mener du forresten med at man i potittlandet Norge favoriserer utøvere av vold? En liten mangel på konsekvens i din kommentar, slik jeg ser det. Fra pottittåkeren.

Trond

12.sep.2005 kl.14:32

Inntesant perspektiv. Ditt syn på amrikanere minner meg veldig om FRp sitt syn på muslimer.

BRD

13.sep.2005 kl.08:09

Nå er vel kommentaren rettet mot den amerikanske regjeringen, men hvis du mener jeg er generaliserende mot amerikanerne, stakkars - så gjerne for meg. Et samfunn der man tyr til innkjøp av mer våpen som botemiddel for effektene av at en by drukner, ja se det er for meg et kaldt samfunn. Et samfunn der man fremstiller halvnakne, svarte mennesker som plyndrere, mens hvite i tilsvarende situasjon roses for sitt overlevelsesinnstinkt, er et samfunn med endringspotensiale for å si det sånn. Det burde jo også en Venstremann erkjenne.

Skriv en ny kommentar

BRD

BRD

37, Tromsø

Doktogradsstipendiat ved Universitetet i Tromsø, fokus på sikkerhetsteorier, vitenskapsteori og olje- og gassvirksomhet i nord. Har pauset meg ut av bloggosfæren, men søker igjen nye kommunikasjonskanaler, ettersom FB og Twitter har sine åpenbare begrensninger.

Kategorier

Arkiv

hits