Skryt, - til Dagbladet (!)

Tidlig morgenstund, og skribenten leser avis på nett. Der kommer han over db.no's spalte faktasjekk, der politikernes utsagn sjekkes mot det som måtte være å finne av faktiske dokumenter og/ eller tidligere utsagn. Og han velger å dele ut skryt til en av landets avisredaksjoner, for en gangs skyld. Skryt, fordi ideen er god (nesten bloggersk...), sakene brennaktuelle, og fordi man i svarene fra politikerne på spaltens resultater kan regne med enten å finne oppklarende, dypere forklaringer, eller (og som oftest) ville bortforklaringer og dårlige unnskyldninger.

Fra før av har SV blitt avkledd på feiltolkninger av antislaktelover i andre land, mens Frp mener moms er bilavgift, og at penger fylkeskommunene bruker på vei ikke teller

Nå sist er det Erna Solberg som tas i løgn. Stoltenberg og hans kumphaner har presentert forslag etter forslag til bekjempelse av fattigdom som regjeringen - med Høyre i førersetet - har måttet godta og som de deretter tar æren for. Dermed, sier generalsekretær i Høyre, Trond R. Hole, har ikke de rødgrøøe noen alternativ strategi, ergo lyver Erna ei. 

For travle småbarnsforeldre med gammelt hus å pusse opp, er det prisverdig at en avis tar opp de vesentligste uttdrag fra ellers kjedelige debatter hvor fokus er på om partilederne(for det er som oftest dem) er svette på overleppa eller ikke. På den måten slipper jeg å kaste bort tiden på å glane på selve debatten, men allikevel holde meg oppdatert. Deler av Bloggosfæren er selvsagt også til stor hjelp her.

Men altså: Skryt til Dagbladets politiske redaksjon, for en spalte der fakta graves fram, og der alternative syn på hva som er fakta debatteres. Så får det være at de fleste svarene åpner med det samme, sure: "Det er prisverdig at Dagbladet jakter på sannheten, men de burde være mer presise..."- pjattet.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

BRD

BRD

37, Tromsø

Doktogradsstipendiat ved Universitetet i Tromsø, fokus på sikkerhetsteorier, vitenskapsteori og olje- og gassvirksomhet i nord. Har pauset meg ut av bloggosfæren, men søker igjen nye kommunikasjonskanaler, ettersom FB og Twitter har sine åpenbare begrensninger.

Kategorier

Arkiv

hits